tisdag 30 juni 2009

Middag

Jag, Viggo och Maria tog kvällspromenad i Råsunda. Sushi-middag vid vattnet i solnedgången. Me like.


Skor

Eftersom det fortfarande är stekhett ute så gick jag och Sara ut och promenerade lite tidigare idag, vid 10-snåret. Kan meddela att det inte gjorde saken så mycket lättare, var lika varmt då! Inhandlade ett par skor på vägen, var i stort behov av ett par låga skor som jag kan barnvagnspromenera i men var tvungen att köpa ett par med lite mer klack samtidigt.
Snart ska jag och Viggo möta upp Maria för en kvällspromenad, hoppas att det hunnit bli lite svalare ute.


måndag 29 juni 2009

Klantfia

Hade en telefonfri eftermiddag igår och det fortsätter på samma sätt idag, tyvärr inte frivilligt. Jag hittar inte mobilen. Det är inte speciellt ovanligt men denna gång är batterierna slut så det funkar inte att ringa till den heller (bad Peter via msn att prova). Jag hoppas på att den ligger i bilen, men Peter är tveksam. Varför ska det vara så svårt för mig att hålla reda på saker? Det var inte längesen vi bytte lås på dörren för att jag inte hittade nyckeln (den kom fram strax efteråt) och förrådsnyckeln har tidigare varit borta ett halvår innan den återfanns i ett knäckebrödspaket... Man kan ju undra.

Helgrapport

Har haft en jättemysig helg- fint sommarväder och fint besök. Stefan och Jonna kom på fredagkvällen så då hann vi inte göra så mycket men på lördagen utnyttjade vi vädret genom att åka till Vaxholm och strosa runt och på kvällen grillade vi älgfilé. Söndagen var vi hemma hos oss, nere vid vattnet, innan de åkte hem på eftermiddagen. Självklart hann vi med att prata en massa- jag och Jonna pratade om graviditet och livet i allmänhet medan killarna mest diskuterade operativsystem, ljudsystem till bilen och sånt där. Varför blir det alltid så? I sommar åker vi nog ner till Skåne och hälsar på dem ett par dagar.
Även om jag älskar det varma vädret så önskar jag faktiskt att det blev lite svalare nu. Viggo tycker inte alls om det; svetten rinner och han blir alldeles trött och hängig. Vi har tyvärr en alldeles för varm lägenhet också så det är svårt att hitta någon sval plats. Idag ska vi nog försöka hitta någon plats i parken att svalka oss på.

Stefan och Viggo
Mamma och Viggo
Stefan och Jonna tar vagnkörkort i Vaxholm.
Viggo fick superfina kläder från Stefan och Jonna, värsta San Tropez-outfitten!

fredag 26 juni 2009

Finbesök!

Idag får vi finbesök från Skåne- Peters bror Stefan och hans tjej Jonna ska vara här i helgen. Som tur är håller det fina vädret i sig så vi slipper vara instängda i lägenheten.
Innan de kommer ska vi åka och titta på en tomt i Sollentuna som vi funderar lite på (ja, husletningen pågår fortfarande men med lite mindre engagemang/mer uppgivet)

torsdag 25 juni 2009

På väg


Nu är jag och Viggo på väg till en fika med Maria och en gravid kompis till henne som ville ha lite tips och råd. Har varit en aktiv dag i värmen- först mamma/barnträning och sen långpromenad hem i hopp om att förvandla blekt fläsk till bruna muskler.

tisdag 23 juni 2009

Allsång


Nu har jag avverkat min första allsång på skansen! Jättegod mat innan med mina underbara kollegor men jag vet inte om jag gjorde nåt vidare bidrag med min sång, kände inte igen så många låtar (men klämde i ordentligt till "en dag i juni"). Resten drog iväg och kollade fotboll efteråt men jag åker hem för jag har en ledsen son hemma och är sprängfull med hans mat.

Sommardag!


Är nu på väg till skansen. Det är inte bara jag som ska dit verkar det som så jag blir sen. En riktig sommardag är det iaf! Jag och Sara var ute och gick med de små i solen för att sedan åka hem till henne för att äta sill-tårta som supermamman hade slängt ihop på morgonen, mmm! Somrigt värre!

måndag 22 juni 2009

Stockholm i mitt hjärta!

Imorgon ska jag med jobbarkompisarna på premiären av "Allsång på skansen" med lite mat innan. Det blir nog svårt att hitta en bättre dag- det ska vara riktigt sommarväder. Har aldrig varit på Skansen innan så det är väl på tiden, jättekul ska det bli i alla fall!

Kär i en klänning

Råkade hitta denna klänning igår på http://www.nelly.com/ och blev helt kär. Olyckligt kär skulle det visa sig eftersom den inte fanns i min storlek. Jag satte mig på en bevakningslista för om den skulle komma in i min storlek och fick ett mail för en halvtimma sen där det stod att de fått in en retur så nu är den snart på väg hem till mig! Nu saknas bara lite solbränna för att få den rätta sommarkänslan!


Party Dress SEK 549, Lipsy - NELLY.COM

Otrevligt besök

Jag och skrutten har varit på mycket otrevligt besök på barnavårdscentralen idag- vaccination. Jag gjorde mitt bästa för att få honom att tänka på annat medan han fick sprutorna genom att pussa och gosa med honom men det hjälpte inte alls, han blev hysteriskt ledsen. Ont, ont i mamma-hjärtat! Tydligen kan han bli extra ledsen nu de närmaste dagarna, få feber och bli öm i benen där han har fått sprutorna. Var på apoteket för att bunkra upp med alvedon som förberedelse.
Han har varit ledsen sen vi kom hem och har precis somnat i min famn efter att jag har suttit och vaggat honom i över en timme. Hoppas att han kan sova en stund!

Jippee!

Inte nog med att sommaren kom igår, jag var på mitt första danspass på typ ett år! Det är inte bästa träningen när man nyss fött barn eftersom man inte får belasta bäckenet så mycket med hopp till exempel. Men instruktören sa att det var ok att jag var med bara jag undvek hopp och sånt som inte kändes bra i kroppen. Gud vad kul det var! Hade lite ont efteråt men det var det värt, men jag kanske inte ska gå på såna pass varje dag nu i början direkt.

lördag 20 juni 2009

Så vart det!

Midsommarfirandet med Sara, Fredrik och Axel blev jättelyckat även om det inte riktigt blev som vi hade tänkt från början. Kanske inte riktigt som man är van att fira midsommar; det mesta fick ju göras med en bebis på armen. Kvällen avslutades vid ett-snåret då vi hade hunnit äta en massa mat och druckit några goda glas vin. Mysigast på hela kvällen var nog ändå då lill-älskling började tokskratta högt åt sin pappa. Viggo blev chockad själv över sin bedrift vilket gjorde att han skrattade ännu mer!

Simultanförmåga! Sara spelar spel samtidigt som Axel ska rapas...


... och jag medan Viggo käkar

Viggo (tv) och Axel (th) chillar i soffan

fredag 19 juni 2009

Change of plans

Det blir midsommarfirande hemma hos oss istället så nu ska vi snart åka och hämta folket. Så länge njuter vi av ofrivillig underhållning från balkongen bredvid; alkisen har dragit fram dragspelet dagen i all ära.

Glad midsommar!

Älsklingarna ligger och sover. Peter väckte mig 8 i morse eftersom han hade tråkigt och inte kunde somna om. När jag väl var vaken så dröjde det inte många minuter innan han stensomnade, kul effekt man har... Jag håller på att fixa det sista inför midsommarfirandet som ska ske utanför Stockholm tillsammans med Sara, Fredrik och Axel. Kommer att bli jättekul och det är faktiskt några blå prickar på himlen till och med!
Ha en jättetrevlig midsommar alla!

torsdag 18 juni 2009

Tussig

Vad jobbigt det är att älska någon så mycket! Speciellt om det handlar om en liten, liten människa som inte kan ta hand om sig själv. Viggo har varit lite tussig och jätteledsen nu på kvällen. Han lyckades somna för ett par timmar sedan och sen dess har jag varit inne flertalet gånger och tittat på honom och kollat att han andas och mår bra orolig som jag är. Jag kommer bli en riktig hönsmorsa! Mamma sa någongång att med barn så kommer också en stor portion oro som varar hela livet och det verkar tyvärr stämma (eller som min mormor sa "ingenting ska hända som inte jag har oroat mig för").

Affärsidé

Man verkar kunna tjäna pengar på allt! Vi var på Maxi och handlade midsommarmat och hittade nedanstående i frysdisken- alltså inte vanlig is utan GOURMET-is. Innehåll? Fryst vatten i kuber. Jojomen, fint ska det vara!

Lycka!

Jimmy Choo samarbetar med H&M i höst- fokus på skor och accessoarer! Då kommer jag och lill-älskling stå vid dörrarna på morgonen kan jag lova!

Jag och min träningskompis Viggo!

Idag har jag varit på mamma-barngympa för första gången. Det gick över förväntan- Viggo sov större delen av passet för att sedan nöjt titta på när hans mamma svettades på step-brädan. Kändes helt underbart att få röra på sig ordentligt, det har jag saknat!

onsdag 17 juni 2009

Matdags


Har lärt mig mobilblogga, otroligt high tech! Är på väg och ska äta på thaien en bit bort med Kristofer. Trevlig kväll!

Stadstur

Jag och trollet har precis kommit hem från en promenad till stan, det har varit jättefint väder så man får ju passa på att vara ute. Viggo har gillat livet idag, har lugnt legat i vagnen och jollrat så jag fick tillstånd att luncha på en uteservering. Mitt lunchsällskap var en gammal hederlig Veckorevyn och jag gottade mig i så där lagom djupa artiklar såsom "Jag kan inte leva utan läppglans".


tisdag 16 juni 2009

Noll koll

Pinsamt dålig koll vi har. Satt i soffan och brainstormade semestermål för en eventuell Sverigesemester. Följande konversation utspelar sig;

Jenny: "Jag skulle vilja åka till Dalsland, jag har nog aldrig varit där, det ska väl vara fint? Men vart ligger det?"
Peter: "Dalsland? Finns det ens ett landskap som heter så?"

Efter googlande framkom vad som nog är självklart för de flesta; JA det finns ett landskap som heter Dalsland. OCH det ligger i princip granne med där jag är uppvuxen.

Träning

Nu har jag fått klartecken till annan träning än promenader så på torsdag så ska jag och Viggo på mamma-barngympa och på söndag blir det danspass (barnfritt)!

Äntligen

Äntligen lite sommarväder! Efter att ha varit strandade i lägenheten i helgen (då det hade utfärdats varning för mycket nederbörd i kombination med kraftig nordlig vind...) var det riktigt skönt att komma ut på långpromenad och äta lunch ute. Ja folk sa till mig att det var bästa tajmingen att få barn i mars; "du har ju hela sommaren att bara vara ute". Då var det ingen som tänkte på att vi bor i Sverige där man har tur om temperaturen når 20-strecket.
Nu har jag och pyret myst ner oss i soffan där vi nog kommer sitta tills Peter kommer hem.

söndag 14 juni 2009

Jakten på leendet

Den senaste månaden har vi försökt fånga Viggos leende på bild. Hittills har det misslyckats och med undantag för de få förunnade som fått ett leende live har det varit svårt att bevisa att han faktiskt kan prestera ett smile. Men nu för 10 minuter sedan hände det och som stolt mor så delar jag gärna med mig av bildbevisen!

Kul...
... skitkul till och med!

lördag 13 juni 2009

Bortskämd

Vårt lilla troll kommer bli så bortskämd. Det ser just nu ut som en cirkus hemma hos oss, krabaten är bara 11 veckor men har leksaker så vi knappt får plats själva... Senaste inköpen gjordes idag- babygym, speldosor och små tofflor med bjällror som låter när han rör på fötterna.

Hemma

Hur mysigt jag än har haft det på min och Viggos lilla Göteborgstripp så känns det skönt att vara hemma hos Peter igen och det vanliga livet. Innan vi lämnade Göteborg så hann jag med att på torsdagen träffa Nadja och Marie och Sammi som jag har längtat efter. Fredagen hade jag tänkt träffa lite annat folk men beslöt mig för att tillbringa dagen med lillasyster istället så vi tog en shoppingtur på stan. Hemma var vi vid 22 igår kväll och idag har vi tagit det lugnt i ett mycket regnigt Stockholm.

onsdag 10 juni 2009

Filmvisning

Vi har än så länge hunnit med ett par utflykter- i måndags födelsedagskalas och igår var vi en sväng på mammas jobb där hon stolt fick visa upp sitt barnbarn. Idag regnar det så jag och lillasyster har varit inne hela dagen och bland annat kollat på gamla videoklipp från när vi var små. Mest kul hade vi åt de egenregisserade filmerna "Whitneys dröm" del 1 och 2 som handlar om Whitney Houston (?!) som i del 1 nästan blir mördad av sin pojkvän och i del 2 nästan mördad av en svartsjuk tjej. Jag går på mellanstadiet och spelar bland annat pojkvännen Peter och lillasyrran spelar Whitney. Även mamma gör ett inhopp som domare och läkare och pappa är polis och mina kompisar Anna och Maria är också med. Filmen innehåller även ett par snygga dansnummer som jag kommer ihåg att vi tyckte blev himla bra.
Såhär i efterhand kan jag tycka att det var bra att jag la skådiskarriären på hyllan tidigt, men sjukt kul att ha kvar!

måndag 8 juni 2009

Min älskling...

... saknar dig redan, du är världens bästa!

Musikalisk?

Undrar om det blir en liten musiker av vår plutt? På både min och Peters sidor av släkten kryllar det av musikaliska personer (mig själv borträknad...). Som sagt har vi märkt att Viggo blir supernöjd när han lyssnar på hårdrock. Igår när han var helt otröstlig tog morfar fram sin ukulele och brände av några sånger som jag och mormor sjöng med i. Han blev hur glad som helst och jollrade med. Varje gång det blev tyst blev han ledsen igen.

Göteborg

Tidigt igår morse satte Peter mig och Viggo på tåget till Göteborg och föräldrarna där vi ska vara tills på fredag. Mormor har tagit lite ledigt i veckan och moster har semester så Viggo får minst sagt mycket uppmärksamhet i veckan! Ska försöka hinna med att träffa lite kompisar också.
Mina föräldrar bor på landet, total motsats till Stockholm kan man säga. Varje gång jag är här blir jag jättetrött, man går verkligen ner i varv- helt knäpptyst och en massa frisk luft. Härligt men om jag känner mig själv rätt skulle jag nog bli lite rastlös i längden av att bo här.
Ser fram emot en mysig vecka härnere!

Social helg

Har haft en social helg. I fredags var en jobbarkompis till Peter över på Viggo-inspektion, tanken var sedan att vi skulle träffa Jenny och Kristofer och Lisa och Johan som var i Stockholm och hälsade på. Istället knackade några grannar på, ni vet sådana grannar man brukar träffa på parkeringen, småprata med och slänga ur sig "Ni måste komma förbi någongång". Våra grannar hade alltså tagit oss på orden och kikade förbi. Kul och skönt "o-stockholmskt"! Vi hade jättetrevligt och de gick inte hem förrän på natten. Det pinsamma är att vi inte vet vad de heter... de har säkert sagt det för längesen någongång och nu känns det som om vi har överskridit den tidsgräns där det är befogat att be dem presentera sig.
På lördagen gjorde vi ett nytt försök att träffa Gbg-besöket, det gick sådär. Till slut kom de över till oss och kollade på fotbollen.

fredag 5 juni 2009

Vilken bok!

Jag och Viggo har hängt hos Sara och Axel idag, lika mysigt som vanligt. När jag suckade lite lätt över Viggos humör slängde Sara fram en bok om barns utveckling. Det ska erkännas att både jag och Peter ibland sliter vårt hår i jakten på att hitta nya sätt att underhålla vår lilla bebis eftersom han blir sur annars. I boken fick jag veta att det finns ett samband mellan bebisar som kräver mycket stimulans och hög intelligens samt att dessa barn får lätt för sig i skolan! Det ska jag tänka på när jag sjunger "Blinka lilla stjärna" med en bebis på knäet samtidigt som jag äter frukost ;)

torsdag 4 juni 2009

Bland det mumsigaste jag vet

Dom är på!

Ett par byxor som jag hade innan jag blev gravid är på! Okej att det känns som om hälften av det som ska få plats innanför byxorna hänger utanför, jag blev så lycklig att jag ändå har levt i dessa byxor i två dagar nu... Det går i rätt riktning!

Lugn dag

Har haft två ganska intensiva dagar så Viggo har varit helt slut på kvällarna. Igår somnade han 19 på kvällen och vaknade först vid 10 på morgonen... Idag tar vi det därför lite lugnare och kommer nog vara hemma hela dagen.
I tisdags träffade vi Sara och Anna med bebisar och på kvällen åkte vi hem till bonusmoster Maria och käkade middag med en trött och gnällig plutt (tur att Maria är outtröttlig vad gäller bebisunderhållning...).
Igår var det dags för första föräldragruppsträffen där jag fick träffa fler föräldrar som bor där vi bor. Lite kul att träffa en hel grupp med folk som inte tröttnar på att frossa i trevliga ämnen som förlossning och babybajs.

Maria och Viggo

måndag 1 juni 2009

Ensamma

Farmor och farfar har precis åkt hem så nu är vi ensamma igen. Särskilt tråkigt för Viggo som blivit minst sagt bortskämd med pussar och underhållning varje vaken sekund. Även jag och Peter har blivit ordentligt bortskämda- köket är fixat, kyl och frys är fulla och golven rena ;). Dessutom fick vi ju en välbehövlig bebispaus igår kväll då vi stack iväg och träffade Dennis på uteserveringen Josefina och tog ett glas vin.
Hade tänkt åka och hälsa på Peter på jobbet men Viggo är alldeles däckad av värmen så det får bli en annan dag. Nu ska jag sätta mig på balkongen och jobba på brännan medan prinsen sover middag.
Farmor och farfar lämnade efter sig present till Viggo, ett bidrag till garderoben (som f ö börjar komma upp i samma size som Peters och min) så nu ska vi shoppa prinsen och jag!