onsdag 29 oktober 2008

Leeedig... nästan

Imorgon åker vi norrut. Peter ska träffa en kund i Sundsvall på fömiddagen så vi måste åka jättetidigt. Även om jag har ledigt så kommer jag behöva jobba i bilen, två telefonmöten och lite annat att förbereda inför nästa vecka. Men så går det när man kommer på i sista sekund att man ska vara ledig...

Hjärtljud

Idag var vi hos barnmorskan. Jag fick svaret på alla tester, allt såg bra ut och jag behöver inte ta en massa järntillskott och sånt.
Vi fick lyssna på vårt lilla pyres hjärtljud och det lät jättebra, 145 slag/minut. Barnmorskan sa att vi har ett mycket livligt litet barn, h*n sparkade och hade sig så att hela magen rörde på sig. Tydligen så tyder det på att bebisen är frisk, nöjd och får all näring som den ska ha, så jag välkomnar all aktivitet! Brås den på sina föräldrar så är h*n säkert bara lite rastlös...

Stackars hår

Idag gick jag förbi Bobbys hårstudio på väg från ett möte och lyckades boka in mig på en tid samma eftermiddag hos en superfrisör. Nu är jag mörkblond och det känna mycket bättre än förut! Men tycker synd om mitt hår...

tisdag 28 oktober 2008

Imorgon, en bra dag

Har haft en späckad dag idag på jobbet och kommer ha imorgon också. Jag ska nämligen gå på helg redan på torsdag denna veckan och då ska vi upp till Östersund och hälsa på, längtar!

Imorgon ska vi dessutom till barnmorskan och lyssna på hjärtljud, ska bli mysigt.

Sist med inte minst bjuder ju morgondagen på förnedrings-tv i form av Bonde söker fru. Lovely.

söndag 26 oktober 2008

Mätt

Har precis kommit hem från ännu en tv-kväll hos Jenny och Kristofer. Peter är så mätt att han har ont i ryggen. Då är man riktigt mätt.

lördag 25 oktober 2008

Är det inte lite typiskt?

www.familjeliv.se finns det en massa forum att diskutera olika familjeämnen i. Det finns ett forum där som heter "pappagrupp". Några exempel på diskussionstrådar som har startats där är:
- Elitserien i hockey 08/09
- Vilken är er favorit-öl?
- Tips om billig och bra kombi
- Jävla biljävel
- PPP- pistol pangande pappor
- Xbox 360
- Rakhyvel?

Sjukt roligt tyckte jag. Och lite skrämmande.

Dagsrapport

Har idag...
1. Varit hos frisören och frågat vad jag kan göra åt mitt hår (fick med mig en toning som jag kan lägga om en vecka)
2. Åt sushi på stan
3. Var på Nacka forum och köpte en klänning
4. Åkte till Kista centrum och kollade runt lite och åt middag

Nu ska vi göra en gammal favorit i repris- banan/choklad-milkshakes och soff-mysa.

Näää del 2

Eftersom jag har plågat mitt hår så mycket har jag dessutom varit tvungen att spendera en förmögenhet på hårprodukter, däribland vad som ska vara superschampo från redken. Har inte provat än men jag hoppas verkligen att det funkar.

Om...

... jag skulle få för mig att sluta sura så måste jag verkligen shoppa lite idag. Garderoben är tom på kläder som funkar.

Låt den rätte komma in

Vi var och såg "Låt den rätte komma in", vampyrfilmen, igår med Kristofer och Jenny efter att ha käkat supergod middag hemma hos dem.
Väldigt speciell film och jag kan inte bestämma mig för om den var bra eller inte.

Näää

Nej usch vad dåligt. Efter att ha lagt 2500 spänn hos frissan så ser jag bara för jävlig ut... Peter säger att det inte alls är så fult men det gör mig bara ännu argare. "Blondt" säger frisören "Orange" säger jag. Och nu kan jag inte göra nåt mer förrän håret har fått vila ett tag. Detta var inte vad jag behövde just nu! Nu vill jag bara sitta inne och sura hela dagen.
Sammanlagt har jag alltså för att bli blond igen nästan lagt 8000 hitills- och jag är orange! Jag vill bara färga tillbaka det till brunt, men då kanske jag ångrar mig igen.
Okej att det är krig i världen, men det är väldigt synd om mig också.

tisdag 21 oktober 2008

Visst funkar inte detta?

Vi var och kollade på en vindsvåning, 5:a, i Sundbyberg igår. Den var riktigt billig i förhållande till läge och skick. MEN det visade sig att den låg på 4e våningen utan hiss. Jag är inte så insatt i hur det är att handskas med en liten bebis men jag har ju svårt att tänka mig att man är tacksam för lägenhetsvalet om ett halvår. Peter tyckte att jag var fjantig. Ni föräldrar därute- vem har rätt?

En sån här

Datorn har klappat ihop helt och det verkar som om teknikansvarig har sett ut denna som efterträdare, gillar inte mac men den är faktiskt cool! Och tar liten plats; skärm och dator i ett.

Kick

Peter har idag för första gången fått känna bebis-kick, plutten börjar bli stark!

Man vet att man har mycket på jobbet...

- när man stör sin partner mitt i natten och pratar massa jobb i sömnen.
- när man går från jobbet och det känns konstigt att affärerna fortfarande är öppna.
- när chefen vill att man ska ta ledigt (vilket jag ska passa på att göra nästa vecka så jag får långhelg!)

Jo, lite mycket är det nu. Men jag är faktiskt mycket bättre på att slappna av hemma. Peter och jag har en regel hemma att vi får prata jobb högst 10 minuter var per kväll, det funkar!

Ännu blondare...

Trivs inte med mitt hår eftersom det just nu har en icke-färg; varken blondt eller brunt. Senast jag var hos frissan sa hon att jag skulle låta håret vila ett tag, men idag när jag var där sa hon att det nog går att ordna till redan på fredag! Just nu gör sånt mig superglad- nu slipper jag vara både tjock, röd/gulhårig och hormonfinnig. From fredag är jag tjock, BLOND och hormonfinnig vilket är ett stor framsteg.

söndag 19 oktober 2008

Upprop

Nu har jag fått hjälp att fixa med besökar-räkning; är det bara jag själv som egocentriskt läser vad jag skriver eller är det fler?

Mysnödig

Även om det är jättekul att ha folk här är jag för beroende av ensamtid bara jag och Peter, blir mysnödig helt enkelt.

Familjehelg

Familjen har precis åkt hem efter att ha tillbringat en helg i storstan. Har varit jättekul att ha alla här samtidigt inkl. Sofias kille Robin. Idag lurade jag med alla på storseans där ett medium förmedlar budskap från "andra sidan". Jag tycker sånt är jätteintressant och har varit ett par gånger. Senaste gången fick både jag och Peter klockrena budskap från min farmor och Peters mormor. Denna gång var mediet inte lika bra och det var inte lika kul. Bebisen verkade gilla det iaf och sparkade som aldrig förr.

lördag 18 oktober 2008

Världens tråkigaste människa

I vårt centrum finns en mataffär som råkar vara världens äckligaste. Jag försöker att inte handla där men ibland så måste man. Äckelfaktorn är allmänt känd och det är lätt att för en oinvigd tro att de skulle försöka göra nåt åt det. Men kliver man in där förstår man varför det inte händer nåt- där sitter ett gäng zombies. Jag har aldrig sett så många intetsägande människor på samma plats. Här handlar det alltså inte om att man blir ilsket bemött utan att man inte blir bemött alls! Bland järngänget finns den tråkigaste av dem alla, en ung tjej. Peter har sett det som sitt mission att få henne att säga något trevligt genom at vara überkäck och kläcka kommentarer som "Jaaaa du, blir det långpass idag?" eller skämta till det med "Visst ger du mig lite rabatt på denna va?". Det bästa resultatet hittills (på ett år) har varit ett kort ja eller nej. Jag tycker synd om tjejen, så socialt borta! Varför väljer man ett serviceyrke om man inte gillar människor?

Tryckt spänning

Även om det på många sätt är bättre än på länge mellan mig och Peter så råder det en tryckt stämning hos oss för tillfället. Peter slutade snusa i somras och nu försöker han även lägga ciggen på hyllan. Han är verkligen jätteduktig men stubinen är en halvmeter kortare än vanligt. Detta i kombination med mina hormoner som får mig att spruta eld för minsta lilla... Men vi skrattar mest åt det.

Besök

Idag kommer hela familjen upp och hälsar på; föräldrarna, Sofia och Robin. Ska bli så himla mysigt, och som tur är så visar sig Sthlm från en ganska fin sida idag- sol!
Ikväll ska vi gå ut och käka och gå på Norra brunn. Jag brukar inte gilla stand up men live är det en helt annan sak.
Idag blir det nog ett besök till nykläckte kusinbarnet Åke också.

Ny bilder på russinet

I torsdags var det dags att titta på bebisen igen, mycket efterlängtat! Vi hade en diskussion kring om vi skulle titta kön eller inte som inte slutade förrän ett par minuter innan vi skulle gå in- vi bestämde oss för att inte göra det. Bebisen var jättefin och allt såg jättebra ut. Det är dock en lite sprattlig sak som inte ville ligga still så det tog lite tid för barnmorskan att kolla allt. Det är nog en mini-Peter ändå, svärmor berättade att Peter hade skavsår på tårna när han kom ut för att han sparkade så mycket...

Datum för beräknad födsel korrigerades till 10 mars- kanske blir det en 40-årspresent till svågern som fyller år den 11e!

tisdag 14 oktober 2008

Usch

Jag känner mig otymplig som ett hus. Då menar jag inte en liten fin röd stuga med vita knutar utan en gammal ladugård med färg som flagnar.
Har haft världens sämsta dag idag och är på okontrollerbart dåligt humör.

måndag 13 oktober 2008

Helt fantastiskt...

...tragiskt underbar han är bartender-Håkan. Humor på hög nivå för de flesta utom honom kanske!
http://www.youtube.com/watch?v=v-6B3GMtZeU

söndag 12 oktober 2008

Strax vecka 20

Så här ser den ut nu.

Mammafika

Jag är livrädd för att sitta helt ensam och ha tråkigt under min kommande mammaledighet. Jag har därför börjat networka lite och imorgon ska jag för första gången fika med ett gravid-gäng, spännande!

Jomenvisst

Peter luskade hos grannfrun och visst har hon slängt ut alkisen "det gick ju inte att ha honom ramlandes här".
Vad tråkigt, nu har vi ju inga att skvallra om.

Pannkakor

Har varit ute och promenerat med Maria på Kungsholmen och tagit en fika. När jag kom hem så fixade älskling nyttiga pannkakor (med fiberhavregryn och rågsikt), jag var lite skeptisk men de var supergoda!
Snart kommer Jenny och Kristofer på "Ensam mamma"-kväll i vanlig ordning på söndagar. Idag
tänkte jag bjuda på kladdkaka med varm hallonsås.

fredag 10 oktober 2008

Nej tack

Efter chokladeriet var jag och Jenny och käkade tapas på Barcelona (underbart trots bristen på vin). Vid bordet bredvid satt Andreas Wilson. Jag har ändå tyckt att han har varit en vacker person men vad har hänt nu? Han såg ut som en uteliggare, och shit vad kort han är alltså!
Nej, den vackraste av dem alla har jag som sagt på närmare avstånd. Han är iväg på after work och är saknad.
Har hållt en chefsdag idag, jätteroligt men man blir helt slut så nu är jag nöjd med en tidig kväll då jag ska krypa ner i soffan.

God natt på er och ta några glas och festa lite för mig med!

Mmmmm...

Har precis kommit hem från chokladfestival-besök med Jenny. Vadå underbart? Choklad överallt! Köpte alldeles för mycket med mig hem, men kunde inte låta bli. Nu står alla praliner framför mig och ger mig ångest, minst ett kilos viktuppgång. Och mannen i huset lär inte vilja hugga in.

Vi träffade ett killgäng en kort sväng efteråt och en av dem sa att han hade varit på chokladfestivalen en gång men blivit halvskraj för alla agressiva kvinnor med vassa armbågar och var inte sugen på att återvända.

För övrigt så skulle jag kunna tänka mig att vara mottagare till chokladpaketet nedan... Bara en liten hint...

torsdag 9 oktober 2008

Ingen lyxfälla här inte...

Har funderat över varför jag kan spara så lite av lönen efter månadens slut. Peter har med bestämdhet hävdat att det endast har med mina shoppingvanor att göra vilket jag förnekat. För att bevisa motsatsen kollade jag av mitt kontoutdrag och gjorde en lista à la Lyxfällan. Det som var mycket intressant var att jag inte alls lade så mycket på shopping som Peter trodde- knappa 3000 vilket jag tycker i högsta grad är acceptabelt (plus 1700 för frisör men det räknas inte eftersom det var nödvändigt). Det som jag istället lagt alldeles för mycket pengar på var mat. Det kändes som att läsa en bulimikers dagbok när jag kollade kontoutdraget- usch! Frukost, lunch, Hemköp, Ica... Jag har därför blivit duktigare och gör min frukostsmörgås hemma numer och försöker ta med mig matlåda. Ett steg i rätt riktning mot framtida rikedom.

Andy

Var ute på lunchen för att hämta min gamla vanliga 9-bitars veg-sushi. Har blivit helt besatt av sushi och äter det minst 3 ggr/vecka! Jag hade svårt för det där sjögrästjafset med wasabi-gegg förut men av någon anledning älskar jag nu att doppa ris och avocado i extra mycket soja med så mycket wasabi att det sticker i näsan och ögonen rinner.
I vilket fall sprang jag på long lost Andy på vägen! Han var i Sthlm på jobb och berättade att han flyttar till Sthlm efter jul (har iofs hört den förut). Gör han slag i saken blir vi jobb-grannar, hoppas hoppas. I vilket fall blir det en gruppdejt i helgen med en massa skvaller.

Chokladfestival

Imorgon ska jag med Jenny på chokladfestival på nordiska museet- hur underbart låter inte det? Sen blir det kanske en sväng på tjejfest hos Sandra.

En ensam kines...

Råkade fastna för en notis som satt uppe på anslagstavlan nere i centrum. En ensam kines söker lägenhet. Jag kanske är lättroad men det har jag fnissat åt hela kvällen.
Är det nån som har plats för en stackars kines kan ni väl slå en signal.

tisdag 7 oktober 2008

Tårögd

Det är ju så att man blir tårögd när man tittar på Desperate Housewives säsong 5. Vill inte avslöja nåt för den som inte vill, men det är så fantastiskt! Mmmm! Och lite skadeglatt att se att även äckelsnygga Longoria kan se lite halvskabbig ut.

söndag 5 oktober 2008

Det bästa...

... av allt är att få vakna på morgonen med världens finaste människa alldeles varm tätt intill när det regnar ute. Då njuter jag lite extra.

Tragiskt

Är det inte överjordiskt tragiskt? Zappade bland våra kanaler igår och hamnade på öppna kanalen. Där satt Ulf Larsson, avmagrad och sliten och intervjuade någon ointressant person. Bilden flimrade, ljudet var dåligt och Ulf satt i en jätteful fåtölj. Det måste ju på nåt sätt vara den mörkaste avgrunden- den sista instansen innan parkbänken för en tv-personlighet.

lördag 4 oktober 2008

Dagens ord

Fick lära mig ett nytt ord häromdagen, auskultation. Fick ett mail på jobbet från en kollega där det stod:
"Jag har pratat med min chef och hon tyckte att det skulle vara bra om jag fick komma för auskultation hos dig någon dag då det passar dig, är det ok?"

Jag och Sandra skrattade åt detta, smakade på ordet och slog upp det på wikipedia. Där står det:

"Auskultation, en medicinsk term. Att lyssna på ljud som alstras i patientens kropp. Vanligen hjärta och lungor men också tarmarna kan auskulteras för att få information om deras funktion."

Tankar som slog mig var:
1. Är det ett dåligt läkar-skämt med tanke på att jag jobbar i hälsobranschen?
2. Vad svarar jag en kollega som vill lyssna på mina tarmar?

Lite mer forskning visade dock att auskultation även betyder praktik i utbildningssyfte. Tur.

Bebis-status

Jag går strax in i 19:e graviditetsveckan. Vad jag förstår så brukar man ha gjort ultraljudet nu, men vi ska inte dit förrän om två veckor, längtar. Innan dess måste vi bestämma om vi vill veta könet. Jag har alltid sagt att jag inte vill det, men nu är jag tveksam. Är så inställd på att det är en flicka så om det inte är det så vill jag hinna förbereda mig på det.
Bebisen har börjat röra på sig nu, det känns riktigt häftigt faktiskt. Har dock svårare än jag trodde för att bli tjock, även om det än så länge mest sitter på magen. Känner mig klumpig och ful men Peter försöker peppa mig, förstår inte hur han orkar med mig ibland.

Varning

Vill utfärda en varning för "Taco bar". Efter att ha velat runt i Solna centrum förra helgen och stått i flera matköer för att lista ut vad jag var sugen på slog det mig att jag ville ha enchilladas. Min tålmodiga man sa inte så mycket utan följde med mig dit. Jag ville bara gråta när jag fick maten. Det gick verkligen inte att äta! Om jag hade ätit den och låtit den komma upp igen hade det inte synts någon skillnad. Vi tog varsin tugga och gick sen på mataffären och gjorde egen spenatpizza hemma. Är det bara jag som är känslig eller visst ser det ut som kräks?

Får inte till det med att vända bilden rätt, men oavsett vinkel så ser det lika vidrigt ut.


Fika på söder och ensam-mys

Idag har vi promenixat på söder med Jenny och Kristofer, fikat och shoppat. Jag letar efter en snygg höstkappa men är osäker på hur stor jag kommer att bli, om jag ska vänta med inköp. Peter köpte en snygg stickad tröja från Filippa K. Peter är f ö bjuden på fjäsk av leverantörer i form av NHL-invigning i Globen ikväll. Jag själv kommer att ha en välbehövlig kväll helt för mig själv vilket inte händer så ofta. Nerladdat har jag avsnitt 1 på säsong 5 av "Desperate housewives" och filmen "P.S. I love you" som ska vara jättebra. Till det ska jag frossa i fruktsallad och mysa!

Begravning

Det är dags att begrava mina favoritskor. Jag trodde inte att det skulle gå så långt men när jag i förtvivlan lämnade dem till skomakaren lät han meddela att inte ens konstgjord andning kunde få dem att överleva, nån skena mellan klacken och sulan hade tydligen gått av. Med tanke på att de kostade en förmögenhet och jag bara haft dem ett år väntar man sig inte ett sånt besked. Jag fick svälja en klump med gråt när jag insåg att det var begravning nästa.